بیمه بدنه

بیمه‌عمر و مستمری

پوشش‌ اصلی

پوشش‌‌های تکمیلی

در صورتی که بیمه‌شده بر اثر حادثه فوت نماید، بیمه‌گر علاوه‌بر پرداخت سرمایه فوت به هر علت، سرمایه فوت ناشی از حادثه و اندوخته تجمیع‌شده در صندوق‌های سرمایه‌گذاری را به ذی‌نفع پرداخت می‌کند. حداکثر سرمایه قابل ارائه برای این پوشش 1 تا 3 برابر سرمایه فوت به هر علت است. این پوشش از بدو تولد تا 100 سالگی بیمه‌شده قابل ارائه است.

در صورتی که بیمه‌شده در طول مدت قرارداد، بر اثر حادثه دچار نقص عضو و از کارافتادگی دائم شود، بیمه‌گر باتوجه‌به درصد نقص عضو و از کارافتادگی و مطابق با شرایط مندرج در بیمه‌نامه، مبلغی را به‌عنوان سرمایه نقص‌عضو پرداخت می‌کند. حداکثر سرمایه قابل ارائه برای این پوشش 100 درصد سرمایه فوت ناشی از حادثه است. این پوشش از بدو تولد تا 100 سالگی بیمه‌شده قابل ارائه است.

در صورتی که بیمه‌شده در طول مدت قرارداد، به‌علت وقوع حادثه، دچار آسیب و صدمه بدنی شده و به بیمارستان مراجعه نماید، بیمه‌گر هزینه‌های بیمارستانی وی را پرداخت خواهد کرد. حداکثر سرمایه قابل ارائه برای این پوشش معادل 5 تا 10 درصد، سرمایه فوت ناشی از حادثه است. این پوشش از بدو تولد تا 100 سالگی بیمه‌شده قابل ارائه است.

این پوشش در دو طرح 5 بیماری و 21 بیماری ارائه می‌شود. سقف سرمایه پوشش بیماری‌های خاص برای هر دو طرح برابر 30، 50 یا 100 درصد سرمایه فوت به هر علت است. این پوشش از بدو تولد تا 65 سالگی بیمه‌شده قابل ارائه است.

بر اساس این پوشش چنانچه در خلال مدت بیمه‌نامه، دارنده پوشش بر اثر حادثه از کارافتاده دائم و کامل گردد، بیمه‌گذار از ابتدای سال بیمه‌ای جدید از پرداخت‌ حق‌بیمه معاف بوده و علاوه‌بر تداوم پوشش‌های بیمه‌ای، اندوخته بیمه‌نامه طبق روال قبل شکل خواهد گرفت. امکان ارائه این پوشش در بیمه‌نامه به‌صورت همزمان برای بیمه‌گذار و بیمه‌شده اصلی وجود ندارد و تنها یکی از آنها در صورت احراز شرایط امکان برخورداری از این پوشش را دارد. این پوشش از 18 تا 60 سالگی بیمه‌شده / بیمه‌گذار قابل ارائه است.

بر اساس این پوشش، در صورت فوت بیمه‌گذار، شرکت بیمه دی حق‌بیمه‌های بیمه‌نامه را پرداخت خواهد کرد و تغییری در شرایط بیمه‌نامه ایجاد نخواهد شد. این پوشش تنها به شخص بیمه‌گذار قابل ارائه است. این پوشش از 18 تا 60 سالگی بیمه‌شده / بیمه‌گذار قابل ارائه است.

بر اساس این پوشش، چنانچه بیمه‌گذار / بیمه‌شده در خلال مدت بیمه‌نامه بر اثر حادثه و یا بیماری از کارافتاده دائم و کامل گردد، بیمه‌گذار از ابتدای سال بیمه‌ای جدید به میزان 1، 2 و یا 3 برابر ( با انتخاب بیمه‌گذار در زمان صدور بیمه‌نامه ) آخرین حق‌بیمه پرداختی سال بیمه‌ای که در آن دچار از کارافتادگی شده است، مستمری دریافت خواهد کرد مشروط به این که پوشش معافیت از پرداخت حق‌بیمه بر اثر ازکارافتادگی کامل و دائم اخذ شده باشد. این پوشش از 18 تا 60 سالگی بیمه‌شده / بیمه‌گذار قابل ارائه است.

شرایط بیمه‌عمر زندگی بهادار

سن بیمه‌شده در زمان صدور

از بدو تولد تا 65 سالگی

مدت بیمه‌نامه

حداقل 5 سال و حداکثر تا 30 سال (حداکثر سن 80 سالگی بیمه شده)

روش پرداخت حق‌بیمه

یکجا، سالانه، شش ماهه، سه ماهه، دو ماهه، ماهانه

حداقل مبلغ حق‌بیمه

مطابق با دستورالعمل صدور

ضریب افزایش سالانه حق‌بیمه

0، 5، 10، 15، 20، 25، 30 و 50 درصد

ضریب افزایش سالانه سرمایه فوت

0، 5، 10، 15، 20، 20 و 25 درصد

مقدار سرمایه فوت به هر علت بیمه‌نامه

بر اساس مبلغ تعیین شده توسط بیمه‌مرکزی

نحوه پرداخت اندوخته بیمه‌نامه

به صورت یکجا یا بیمه مستمری

نحوه پرداخت حق‌بیمه اندوخته

ذی‌نفع حیات بیمه‌نامه می‌تواند پس از پایان قرارداد اندوخته بیمه‌شده را به‌صورت یکجا دریافت کند

ذی‌نفع حیات بیمه‌شده می‌تواند پس از پایان قرارداد، اندوخته بیمه‌نامه را به‌صورت مستمری در بازه‌های ماهانه، دوماهه، سه‌ماهه، شش‌ماهه و سالانه با ضریب افزایش سالانه 0، 5 و 10 درصد با شرایط زیر دریافت کند.

در این حالت مطابق درخواست در زمان تکمیل فرم پیشنهاد، مستمری در بازه تعیین شده پرداخت می‌گردد و در صورت فوت مستمری‌بگیر، مستمری‌بگیر جدید می‌تواند روند دریافت مستمری را تا پایان دوره تعیین شده ادامه دهد و یا اینکه از ادامه روند دریافت مستمری انصراف داده و مبلغ بازخرید را دریافت کند.

دراین حالت تا زمان حیات مستمری‌بگیر مطابق درخواست در زمان تکمیل فرم پیشنهاد، مستمری به‌صورت مادام‌العمر و یا مدت معین پرداخت خواهدشد. دوران پرداخت مستمری تا زمان حیات مستمری‌بگیر بوده و با فوت وی مستمری قطع خواهد شد.

سوالات متداول

منظور از نقص عضو یا ازکارافتادگی دائم (کلی یا جزیی) قطع، تغییر شکل و یا از دست دادن توانایی انجام کار عضوی از اعضای بدن است که به علت حادثه تحت پوشش بیمه‌نامه به‌وجود آید و حداکثر تا دو سال بعد از وقوع حادثه، بروز نماید و وضعیت دائم و قطعی داشته باشد.

تعیین ازکارافتادگی کامل و دائم بر اساس ضوابط آیین‌نامه 84 شورای عالی بیمه است.

هر گونه عارضه جسمی و یا اختلال در اعمال طبیعی اعضا و جهاز مختلف بدن که منجر به بروز سکته قلبی، سکته مغزی، جراحی عروق کرونر، سرطان و پیوند اعضای اصلی بدن بر طبق تشخیص پزشک معتمد بیمه‌گر باشد.

بیماری‌های تحت پوشش در طرح 5 بیماری به اضافه باز کردن تنگی‌های عروق کرونر توسط بالن، قرار دادن فنر در عروق کرونر، جراحی دریچه قلب، قرار دادن پیس‌میکر، بیماری‌های اختلال عصبی – حرکتی، نابینایی کامل، ناشنوایی کامل، پارکینسون، آلزایمر و دمانس، نارسایی حاد کلیوی دیالیز، ام اس، کما، مننژیت، هپاتیت بی، هپاتیت سی، و اچ آی وی.

بله، مشروط بر اینکه مجموع سرمایه‌های خریداری‌شده از مبلغ تعیین‌شده توسط بیمه‌مرکزی و دستورالعمل بیمه دی تجاوز نکند. به همین دلیل بیمه‌شده بایستی اطلاعات بیمه‌نامه صادره و در جریان صدور خود را در اختیار شرکت بیمه جدید قرار دهد.

  • سود مشارکت برای سال 1401: 29/02 درصد
  • سود مشارکت برای سال 1400: 28/28 درصد
  • سود مشارکت برای سال 1399: 41 درصد
  • سود مشارکت برای سال 1398: 29/8 درصد
  • سود مشارکت برای سال 1397: 22/2 درصد

بله

بیمه‌گذار می‌تواند از ابتدای سال سوم مشروط بر اینکه قسط معوق نداشته باشد، تا 90 درصد ارزش بازخرید بیمه‌نامه، درخواست وام کند. مدت بازپرداخت اقساط وام یکساله، دوساله و سه‌ساله بوده و نحوه بازپرداخت آن ماهانه، دو ماهه و سه‌ماهه است. کارمزد وام اعطا شده حداقل 4 درصد بیشتر از سود فنی بوده و در زمان اخذ وام به اطلاع بیمه‌گذار خواهد رسید

بیمه‌نامه دارای اعتبار و جاری باشد. بیمه‌نامه‌های فسخ‌شده، ابطال‌شده، بازخریدشده یا معلق مشمول دریافت وام نیستنند.

دو سال تمام از مدت بیمه‌نامه گذشته باشد.

حق‌بیمه دو سال تمام پرداخت شده باشد.

بیمه‌نامه دارای ارزش بازخرید باشد.

بیمه‌نامه در زمان درخواست وام هیچگونه بدهی نداشته باشد. در صورت داشتن بدهی هنگام درخواست وام، بدهی باقیمانده بیمه‌نامه بایستی توسط بیمه‌گذار تسویه گردد.

در صورت اخذ وام قبلی، باید بدهی وام را به‌طور کامل تسویه کرده باشد.

این وام نیاز به ضامن ندارد.

بیمه‌گر می‌تواند از ابتدای سال سوم تا 90 درصد اندوخته بیمه‌نامه را برداشت کند. در صورتی‌که بیمه‌گذار وام جاری داشته باشد امکان برداشت از اندوخته وجود ندارد

بله در طرح مستمری مدت معین قطعی این امکان برای بیمه‌شده فراهم شده است.

در صورتی‌که دریافت‌کننده مستمری از ادامه دریافت مستمری منصرف شود مبلغ بازخرید به‌صورت یکجا به ایشان پرداخت می‌شود.

بله، علاوه بر سود تضمین، سود مشارکت در منافع نیز تعلق می‌گیرد.

بیمه‌عمر دارای ماهیت متفاوتی نسبت به بیمه تأمین‌اجتماعی است. بیمه تأمین‌اجتماعی بیشتر ظرفیت خود را در بخش درمانی صرف می‌‌کند و بخش اعظمی از مبلغ دریافتی به‌عنوان حق‌‌بیمه به هزینه‌‌های درمانی اختصاص داده می‌‌شود. یکی از مهمترین تفاوت‌‌های بیمه‌عمر و تأمین اجتماعی مبحث بازنشستگی است؛ در بیمه تأمین‌اجتماعی حتما باید مدت خدمت بر اساس جداول مشاغل به پایان برسد. (مثلا ۲۰ سال سابقه برای مشاغل سخت و زیان‌‌آور یا ۳۰ سال سابقه برای مشاغل عادی). اما در بیمه‌عمر واریز ۵ سال حق‌بیمه جهت استفاده از خدمات مستمری و بازنشستگی کافی‌‌ست، بیمه‌‌های عمر دارای قراردادهای ۵ تا ۳۰ ساله هستند و اگر حداقل این دوران را طی کنید نیز می‌‌توانید بازنشسته شوید.

به حق بیمه‌های بیمه تامین اجتماعی سود تعلق نمی‌گیرد در صورتی‌که به حق بیمه‌های عمر و مستمری علاوه بر سود تضمین‌شده سود مشارکت در منافع تعلق می‌گیرد.

در بیمه تامین‌اجتماعی با توجه به عدم امکان سرمایه‌گذاری امکان بازخرید وجود ندارد، در صورتی که در بیمه‌های عمر و مستمری با توجه به بخش سرمایه‌گذاری و تشکیل اندوخته در هر بیمه‌نامه، در هر زمانی در طول مدت بیمه‌نامه، بازخرید بیمه‌نامه و یا بهره‌مندی از سایر مزایا از قبیل دریافت وام و برداشت از اندوخته امکان پذیر بوده و در پایان مدت بیمه‌نامه اندوخته تشکیل شده به‌صورت یکجا و یا مستمری پرداخت می‌گردد.

ضمن اینکه در بیمه‌های تأمین‌اجتماعی، در صورت فوت بیمه‌شده جز مبلغ اندکی جهت هزینه کفن و دفن، سرمایه دیگری به ذینفعان پرداخت نمی‌گردد. در صورتی‌که در بیمه‌های عمر و مستمری علاوه‌بر بهره‌مندی از پوشش‌ها در طول مدت بیمه‌نامه، در صورت فوت بیمه‌شده سرمایه از پیش تعیین‌شده جهت فوت به هر علت و یا فوت ناشی از حادثه به‌علاوه اندوخته تشکیل شده تا زمان فوت به ذینفعان بیمه‌نامه پرداخت می‌گردد.

بانک و بیمه دو سازمان مستقل با دو وظیفه متفاوت برای ایجاد آرامش و آسایش طراحی شده‌‌اند؛ وظیفه بانک ایجاد امنیت برای سرمایه‌‌ها بوده و به آن تسهیلاتی را نیز ارائه می‌‌کند. در عوض شرکت‌‌های بیمه وظیفه جبران خسارات پس از وقوع حادثه را بر عهده دارند و خسارات جانی و مالی ما را جبران می‌‌کنند. بنابراین بانک و بیمه نه تنها جایگزین هم نبوده بلکه مکمل یکدیگر به حساب می‌‌آیند.
در اینجا به صورت خلاصه به مقایسه بانک و بیمه و اشاره به تفاوت‌‌های آنان می‌‌پردازیم:

  • با توجه به در دسترس بودن همیشگی، پس‌‌انداز در سیستم بانکی از قدرت نقدینگی بالایی برخوردار است، ولی این موضوع از نظر اشخاصی که دارای برنامه‌‌ای منظم جهت مقاصد خاص در آینده می‌‌باشند مطلوب نیست.
  • خرید بیمه‌‌نامه باعث به وجود آمدن یک اهرم فشار جهت کاهش هزینه‌‌های مصرفی غیر ضروری و ادامه پس‌‌انداز است، در  صورتی که در پس‌‌اندا‌‌زهای بانکی هیچ گونه اجبار و ضرورتی وجود ندارد.
  • سود سپرده پس‌‌انداز در بانک‌‌ها همیشه ثابت نیست و متناسب با اوضاع اقتصادی کشور و تغییر سیاست بانک مرکزی تغییر می‌‌یابد، در صورتی که سود‌‌اندوخته بیمه نامه‌‌های عمر و مستمری در طول مدت بیمه‌‌نامه ثابت است و این امر در سرمایه‌‌گذاری بعنوان مزیت برشمرده می‌‌شود.
  • در نظام بانکی صرفاً سود تضمین شده بر روی سپرده محاسبه و لحاظ می‌‌گردد، در  صورتی که در بیمه‌‌های عمر و مستمری علاوه بر سود روز‌‌شمار و مرکب تضمینی، 85% سود مشارکت در منافع به سپرده‌‌ها اختصاص داده می‌‌شود.
  • اخذ وام در نظام بانکی مستلزم سپری شدن مراحل طولانی و ارائه ضامنین معتبر است، در حالیکه با درخواست بیمه‌‌گذار از محل اندوخته ریاضی بیمه‌‌نامه عمر در کوتاه‌‌ترین زمان ممکن جهت تامین نیازهای فوری، وام بدون اخذ ضامن داده می‌‌شود.
  • در بیمه‌‌نامه‌‌های عمر و مستمری اندوخته شخص تحت هیچ شرایطی قابل مصادره توسط طلبکاران نیست، در حالی که در موضوع پس‌‌انداز بانکی، در صورت فوت صاحب حساب، بدهی طلبکاران از حساب وی تسویه می‌‌شود.