معرفی بیمه آتشسوزی انبار
بیمهنامه آتشسوزی انبار صرفاً برای انبارهای اختصاصی و عمومی صادر و آنها را تحتپوشش بیمه آتشسوزی قرار میدهد. مواردیکه در این نوع بیمهنامهها تحتپوشش قرار میگیرند عبارتند از کلیه ساختمانها، تاسیسات، ماشینآلات، موجودی و اثاثه ثابت. انبارها بر اساس مالکیت کالا و همچنین محل استقرار آنها به دو دسته تقسیم میشوند.
1-انبارهای عمومی: انبارها یا بنگاههایی هستند که عمدتاً کالا و صاحبان آن متنوع هستند و ورود و خروج کالا به آنها دارای زمان مشخص نیست. مثل انبار گمرکات
2- انبارهای اختصاصی: انبارها یا بنگاههایی هستند که کالا با تنوع کم و یا کالاهای ویژه در آن نگهداری میشوند و عمدتاً دارای یک مالک حقیقی یا حقوقی هستند و صاحبان کالا در آن محدودند.
پوششهای بیمهنامه آتشسوزی انبار
- ارزش اعیانی ساختمان و تاسیسات (خطرات آتشسوزی، صاعقه، انفجار، زلزله و آتشفشان، سیل و طغیان آب، طوفان و گردباد)
- موجودی، تجهیزات و اثاثه (خطرات آتشسوزی، صاعقه، انفجار، زلزله و آتشفشان، سیل و طغیان آب، طوفان و گردباد)
- پوشش از بین رفتن وجه نقد در اثر آتش سوزی (پول در صندوق)
- هزینه تامین محل کسب جدید تا زمان تعمیرات
- تجهیزات - اثاثه - موجودی (فقط خطر سرقت یا شکست حرز)
- فوت و نقصعضو ناشی از آتشسوزی، صاعقه و انفجار در محل مورد بیمه برای بیمهگذار و کارکنان وی
- هزینه پزشکی ناشی از آتشسوزی، صاعقه و انفجار در محل مورد بیمه برای بیمهگذار و کارکنان وی
- شکست شیشه سکوریت
- زیان مالی ناشی از وقفه در فعالیت در صورت خسارت کلی بر اثر حادثه آتشسوزی، صاعقه، انفجار و زلزله
- خسارت مسئولیتمدنی ناشی از آتش سوزی وارده به همسایگان
- هزینه پاکسازی بعلت وقوع خطر آتش سوزی، صاعقه، انفجار، زلزله و آتشفشا
سوالات متداول
اگر در اثر تورم ارزش مالی مورد تایید چند برابر شود، آیا خسارت به قیمت روز پرداخت شود؟
خیر، حداکثر تعهد بیمه گر جهت جبران خسارت های احتمالی سرمایه بیمه نامه است. در چنین مواقعی لازم است بیمه گذار مراتب افزایش سرمایه را کتبا به بیمه گر اعلام نماید تا با صدور الحاقیه ئ پرداخت حق بیمه اضافی تعهدات بیمه نامه کامل گردد در غیر اینصورت علاوه بر اینکه تعهدات بیمه گر از سرمایه بیمه شده تجاوز نمی کند، قاعده نسبی نیز اعمال گردیده و از مبلغ خسارت کسر می شود.
چه اموالی تحت پوشش بیمه آتش سوزی قرار می گیرند؟
هر گونه جواهرات، مسکوکاتف پول، اوراق بهادار، نسخ خطی، دفاتر بازرگانی و اسناد جزء استثنائات بیمه نامه آتش سوزی بوده و قابل بیمه کردن نیستند.
مدت بیمه نامه آتش سوزی چقدر است؟
مدت بیمه نامه آتش سوزی یکساله است و در صورت درخواست بیمه گذار امکان صدور بیمه نامه به صورت بلندمدت و کوتاه مدت نیز وجود دارد.
اگر در طول مدت اعتبار بیمه نامه آتش سوزی، تغییراتی نظیر افزایش یا کاهش سرمایه اتفاق بیفتد، چه اقداماتی باید صورت گیرد؟
بیمه گذار موظف است هر گونه تغییرات را کتبا به بیمه گذار اعلام نماید. بیمه گر پس از دریافت نامه بیمه گذار با صدورالحاقیه تغییرات موردنظر را در بیمه نامه اعمال می کند.
در صورت وقوع خسارت چه اقداماتی باید انجام داد؟
در اولین فرصت و حداکثر ظرف مدت 5 روز از زمان اطلاع از وقوع حادثه مراتب را به صورت شفاهی، کتبی و یا تلفنی به اطلاع بیمه گر برساند و در محل مورد بیمه تا زمان بازدید کارشناسان بیمه گر هیچگونه تغییراتی ایجاد نشود مگر اینکه برای جلوگیری از توسعه و گسترش حادثه لازم باشد.
اگر مورد بیمه عمدا به آتش کشیده شود، آیا خسارت پرداخت می شود؟
اگر خسارت ناشی از عمد بیمه گذار یا کارکنان وی باشد، غیر قابل پرداخت است اما در صورت عمد اشخاص ثالث، بیمه گر خسارت بیمه گذار را پرداخت نموده و حق مراجعه بیمه گذار به مقصر حادثه با وکالتنامه به بیمه گر منتقل شده و بیمه گر می تواند تا حدودی که خسارت را به بیمه گذار پرداخت نموده است از مقصر حادثه مطالبه نماید.